Clinica Derma360 nu oferă consultații sau servicii prin CASMB sau OPSNAJ

Fenolizare pentru unghie incarnata

fenolizare unghie incarnata

Probabil că ai auzit cel puțin o dată că o persoană apropiată ție se confruntă cu durerile cauzate de o unghie încarnată de la degetul mare de la picior. Apariția acesteia este favorizată de o serie de factori, precum încălțămintea nepotrivită (prea strâmtă), lovirile repetate ale degetului, prezența ciupercii piciorului, modificările osoase cauzate de artroză și nu numai. Disconfortul cauzat poate fi eliminat cu ajutorul unei metode numite fenolizare pentru unghie incarnata.

 

Ce presupune o fenolizare pentru o unghie incarnata și când se recomandă?

Intervenția chirurgicală de acest tip se recomandă încă de la apariția infecției și a durerilor în zona respectivă. Infecția apare atunci când unghia a crescut greșit, secționând țesutul care se află în imediata apropiere. Procedura presupune îndepărtarea unei părți din unghie până la rădăcină și folosirea fenolului pentru oprirea sângerării și dezinfectarea zonei. Fenolul împiedică creșterea unghiei pe segmentul pe care a fost aplicat prin schimbarea formei pe care matricea unghială o are. Astfel, este prevenită apariția unei noi încarnări. Unghia va crește drept, aspectul estetic păstrându-se plăcut după procedură.

Metoda numită fenolizare asigură o rată minimă de recidivă pentru o unghie incarnata (de doar 2-3%), iar tratamentul nu implică îndepărtarea în întregime a unghiei.

Este posibil ca imediat după intervenție să fie necesară administrarea de antibiotic, iar timp de 3-5 zile normele de igienă recomandate de către medic trebuie respectate cu strictețe. Vindecarea durează aproximativ 6 săptămâni, timp în care se va regenera inlcusiv țesutul aflat în proximitatea zonei pe care s-a intervenit.

Procedura nu se efectuează în cazul femeilor însărcinate.

Recomandări post-procedură

Medicii sfătuiesc pacienții care sunt supuși acestei intervenții să rămână în repaos timp de 24 de ore, iar imediat după procedură să nu conducă, întrucât nu se recomandă aplicarea presiunii pe zona respectivă. În plus, este indicat ca pacienții să poarte pantofi lejeri în ziua în care operația are loc, întrucât pansamentul care se utilizează este de mari dimensiuni.  Poti vedea în ce fel acționează acest tip de tratament aici.

Prevenția

Apariția unghiei încarnate poate fi prevenită prin realizarea corectă a pedichiurii. Aceasta presupune păstrarea colțurilor unghiei (prin evitarea scurtării excesive) deasupra pielii, așa încât să nu le permită acestora să „înțepe” țesutul moale cu care se află în contact.

Ajutorul de la medicul dermatolog este la doar câteva click-uri distanță! Fă o programare!

 

efectuarea corecta a pedichiurii

Share: