Microneedling – Nanopore Stylus 2

tratament microneedlingNanopore Stylus 2 reprezintă un dispozitiv de microneedling utilizat de către medici dermatologi, bazat pe tehnologie minim invazivă, cu eficacitate ridicată, care produce microperforare la nivelul pielii, stimulând producerea de colagen nou care redă acesteia aspectul tânăr.

Prin crearea de micro-canale, permeabilitatea țesutului este augmentată. Procesul declanșat este unul de vindecare în cascadă. După penetrarea acelor în piele, celulele trimit semnale de creștere către cele din vecinătate. În urma acestui proces, ingredientele active din cocktailul de factori de creștere aplicat pe ten pătrund în cele mai adânci straturi ale pielii. În finalul tratamentului, microcanalele create se închid și apar, astfel, fibre noi de colagen.

Acele Nanopore sunt lubrifiate cu o combinație de substanțe care reduc durerea și traumatismele epidermice, anestezia locală nefiind necesară. În compoziția amestecului există și ingrediente încapsulate care se activează odată ce pătrund adânc în piele.

 

 

În tratamentul căror afecțiuni se poate utiliza Nanopore Stylus 2?

Indicațiile sunt foarte diverse și rezultatele sunt spectaculoase. Printre acestea se numără cicatricile post-acnee, atrofice, post-traumatice și post-operatorii. Este utilizat de medici dermatologi și pentru tratarea melasmei, vergeturilor, alopeciei, ridurilor fine, dar și a celor profunde. Aparatul este folosit de către medici dermatologi deseori în terapiile combinate pentru afecțiunile menționate, alături de peelinguri chimice, fillere, dar și alte substanțe. Rezultatele tratamentului cu Nanopore Stylus 2 se văd încă de la prima ședință, acesta fiind cel mai performant dispozitiv de pe piață la acest moment. Nanopore Stylus 2 este singurul aparat pentru microneedling care posedă certificare europeană.

 

Când voi observa rezultatele?

Recuperarea după acest tratament este foarte rapidă, iar microcanalele create de dispozitiv se închid la 10 minute după încheierea procedurii. Rezultatele se observă în decursul a câtorva zile de la ședința de microneedling. Trebuie reținut faptul că procesul de îmbunătățire al aspectului tenului continuă pentru mult timp de la efectuarea tratamentului. Puteți opta pentru aceasta în timpul oricărui anotimp. Tratamentul nu produce leziuni severe (non-ablativ), care să impună protejarea față de factorii mediului extern. Însă, după tratament este necesar să evitați expunerea la soare timp de cel puțin 7 zile și să aplicați o cremă cu factor de protecție foarte ridicat (SPF 50+).

 

Cauți un medic dermatolog în București? Fă o programare pentru o consultație la Clinica Derma360 și află ce tratament ți se potrivește!

Share: