Dr. Oana Savu

Sunt Dr. Oana Savu, medic dubla specializare: medic primar Alergologie si imunologie clinica, medic specialist Dermato-venerologie.

Drumul catre momentul actual al carierei mele medicale a presupus mai multe etape, dupa absolvirea Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF “Carol Davila” din Bucuresti, in 2001, (promovarea examenului de rezidentiat, rezidentiatul in specialitatea Alergologie si Imunologie clinica in cadrul Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”, examenul de medic specialist in aceasta specialitate, inscrierea in cel de-al doilea program de rezidentiat, in specialitatea Dermato-venerologie, parcurgerea acestuia in cadrul Spitalului Clinic Colentina, examenul de primariat in specialitatea Alergologie si Imunologie clinica, examenul de medic specialist in specialitatea Dermato-venerologie), in paralel cu o pregatire medicala continua (incluzand cursuri postuniversitare, participare la sesiuni “Meet the experts”, workshopuri, congrese, conferinte nationale si internationale).
Pregatirea in stagiile medicale aferente celor doua specialitati a stat sub semnul inspiratiei generate de indrumatorii de rezidentiat, precum si de toti ceilalti medici remarcabili pe care i-am intalnit pe parcus.

Cea mai pretioasa latura a profesiei mele este, fara indoiala, practica medicala, initial ca medic alergolog, si, ulterior, si ca medic dermatolog. Ii salut cu drag pe toti pacientii care mi-au tracut pragul de-a lungul anilor, copii si adulti, in clinicile si spitalele in care am lucrat. Intalnirea cu ei mi-a generat cel mai minunat sentiment de implinire. Este ceea ce face ca profesia aceasta sa fie absolut unica, pentru ca este profesia de a ajuta, de a face bine.

Practicarea a doua specialitati medicale reprezinta o provocare continua pentru mine si nu de putine ori am fost intrebata de catre colegii mei daca ma consider medic dermatolog sau alergolog. Raspunsul meu a fost de fiecare data acelasi: sunt medic. Pregatirea teoretica, prin abordarea din unghiuri diferite chiar si a patologiei comune, si experienta clinica acumulata in cele doua specialitati mi-au extins cunostintele medicale si mi-au intregit intelegerea si viziunea, pentru a-i putea ajuta si mai mult pe pacientii mei.

Activitate stiintifica: participare studii clinice (co-investigator, sub-investigator), lector (curs Bucuresti, workshop national Sibiu, simpozion national Poiana Brasov), autor si coautor lucrari stiintifice publicate (reviste: Alergologia, Revista Societatii Romane de Alergologie si Immunologie clinica, Revista Romana de Stroke), autor si coautor lucrari stiintifice prezentate la congrese/conferinte (Sinaia, Brasov, Paris, Geneva, Copenhaga, Istanbul, Barcelona, etc.)

Membru: SRAIC, SRD, WAO, EAACI, CMB, GMC

Fa-ti o programare!

https://derma360.ro/
iunie 2020
lun mar mie joi vin sâm Dum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Share: