Clinica Derma360 nu oferă consultații sau servicii prin CASMB sau OPSNAJ

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un compus natural regăsit în organism în țesutul conjunctiv, epitelial și nervos și are rolul de a menține hidratarea la nivelul acestora. Acidul hialuronic poate fi obținut și în mod artificial și este utilizat în diferite tratamente, având numeroase indicații . În dermatoestetică, injectările cu acid hialuronic sunt utilizate în anumite proceduri estetice pentru reconstrucție, umplerea ridurilor sau refacerea volumetriei feței.

Începând cu vârsta de 25 de ani, organismul tinde să producă din ce în ce mai puțin acid hialuronic. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, elasticitatea și fermitatea pielii scad, întrucât țesuturile pierd din conținutul natural de elastină, colagen și țesut adipos. Aceste pierderi atrag după sine subțierea pielii și tendința acesteia de a se cuta mai accentuat. Semne ale acestor pierderi vor putea fi observate sub forma ridurilor în zona frunții, a conturului buzelor dar și în colțurile gurii (șanțurile nasolabiale). Deoarece începând cu vârsta de 25 de ani, organismul tinde să producă din ce în ce mai puțin acid hialuronic, apare frecvent necesitatea compensării acestui lucru. În scopul redării fermității pielii și al aspectului tânăr al acesteia se utilizează fillerele cu acid hialuronic.

 

Cum funcționează injectările cu acid hialuronic?

Injectările cu acid hialuronic presupun introducerea acestui compus în zonele în care se formează riduri sau în zonele care și-au pierdut din fermitate, cu scopul de a compens apierderea colagenului, a elastinei sau a țesutului adipos din aria respectivă. Acidul hialuronic este cunoscut și pentru proprietăți precum:

  • Stimularea producției de colagen;
  • Hidratarea;
  • Menținerea elasticității pielii;
  • Cicatrizarea leziunilor;
  • Efectele antioxidante.

Deși și aplicările topice (aplicarea pe piele) de produse care conțin acid hialuronic pot contribui la menținerea nivelului optim de hidratare și la prevenirea ridurilor foarte fine, efectele “de umplere” ale acestei substanței se vor observa numai în urma injectărilor cu acesta. Motivul este că în cazul aplicărilor topice, molecula de acid hialuronic rămâne numai în stratul superior al pielii, din cauza dimensiunii mari pe care aceasta o are. În cazul injectării, substanța este plasată direct în derm (stratul mijlociu al pielii), acolo unde nu poate ajunge în cazul aplicărilor topice. Odată injectat, acidul hialuronic împinge spre suprafață pielea și declanșează o serie de procese care au că rezultat dispariția temporară a ridurilor.

Injectările cu acid hialuronic se pot folosi la:

  • Estomparea șanțurilor nazolabiale;
  • Estomparea ridurilor din zona frunții și a sprâncenelor;
  • Estomparea cearcănelor;
  • Estomparea anumitor tipuri de cicatrici
  • Redarea conturului feței prin injectări efectuate la nivelul pomeților, bărbiei și al maxilarului;
  • Mărirea și hidratarea buzelor.

Tipul de acid hialuronic injectabil se alege în funcție de caracteristicile zonei în care se va realiza injectarea. Acest lucru se datorează faptului că formulele și concentrațiile produselor sunt adaptate în funcție de localizarea și adâncimea liniilor sau ridurilor pe care medicul le va corecta.

 

Cât de des trebuie repetată procedura?

Acidul hialuronic reprezintă un compus care se regăsește în mod natural în corp, așa încât dacă acesta este reintrodus în zonele în care cantitatea să este redusă, organismul va tinde să îl absoarbă în timp. Astfel, pentru menținerea rezultatelor injectărilor cu această substanță este nevoie că procedura să fie repetată la anumite intervale de timp. Frecvența acestor ședințe de întreținere depinde de fiecare individ în parte. De regulă, ședințele se repetă la 6, 9 sau mai multe luni. Vestea bună este că pe măsură ce beneficiezi de injectările de acest tip, frecvența ședințelor de întreținere scade, deoarece între tratamente țesuturile rămân din ce în ce mai hidratate, drept pentru care pielea va absorbi mai lent produsul nou injectat. Tot din același motiv, cantitatea de acid hialuronic de care ai nevoie scade. 

Injectările cu acid hialuronic:

  • Aduc efecte vizibile imediate;
  • Nu sunt la fel de invazive sau costisitoare ca liftingul facial;
  • Nu necesită perioadă de recuperare;
  • Pot fi combinate și cu alte proceduri (cum ar fi injectările cu toxină botulinică sau tratamentele cu microneedling).

În Clinica Derma360 sunt disponibile tratamentele bazate pe injectări cu acid hialuronic de mai multe tipuri. Te poți programa pentru o consultație în vederea acestora aici.

 

 

Sursa foto: freepik.com

Share: