Clinica Derma360 nu oferă consultații sau servicii prin CASMB sau OPSNAJ

Peeling chimic superficial

Un peeling chimic superficial reprezintă o procedură non-invazivă, cu ajutorul căreia se pot trata mai multe tipuri de afecțiuni ale pielii, cu rezultate deosebite.

 

Ce presupune efectuarea unui peeling chimic?

Peelingurile chimice superficiale se utilizează pentru îmbunătățirea aspectului pielii, fie că aceasta se confruntă cu leziuni de acnee, este afectată de procesul de îmbătrânire sau că la nivelul acesteia sunt prezente pete pigmentare caracteristice melasmei. Procedura presupune aplicarea la nivelul pielii (față, gât, decolteu, fețele dorsale ale mâinilor, torace posterior) a unor mixuri de substanțe, în funcție de nevoile pacientului. Medicul dermatolog va indica numărul de ședințe necesare obținerii rezultatului dorit.

 

Tipuri de peeling chimic

La Clinica Derma360 sunt disponibile mai multe tipuri de peelinguri superficiale, care pot combate:

  • semnele fine ale îmbătrânirii
  • leziunile cauzate de acnee
  • melasma
  • textura neuniformă a pielii

 

Alegerea tipului de peeling chimic superficial se face în funcție de tipul de ten și nevoile acestuia, ca de exemplu:

  • Pentru tenul matur: peeling superficial bazat pe alfa-hidroxi acizi (acidul lactic, acidul glicolic) aceștia fiind cunoscuți pentru efectul anti-aging.
  • Pentru tenul gras, cu tendință acneică: peeling superficial pe bază de beta-hidroxi acizi (acidul salicilic). Acesta reduce roșeata, inflamația și calmează pielea.
  • Pentru tenul cu melasmă: peeling superficial pe bază de acid tranexamic. Această substanță activă are rolul de a reduce sensibilitatea pielii la radiațiile ultraviolete.

 

Efectele unui peeling chimic superficial

Anumite peelinguri superficiale folosesc nanotehnologia pentru a oferi cele mai bune rezultate. Această tehnologie se definește prin faptul că ingredientele active din compoziție sunt încapsulate în particule care pot pătrunde adânc în piele, sub derm, unde sunt eliberate ulterior. Poziționarea lor în derm asigură o eficiență mai ridicată față de peelingurile chimice clasice. În plus, acest lucru înseamnă și că exfolierea de la suprafața pielii este mult mai redusă iar concentrația ingredientelor active poate fi mult mai mare, obținându-se astfel efecte mult mai bune.

Peelingurile chimice de acest tip sunt proceduri care pot fi realizate chiar și pe durata verii. Printre beneficiile peelingurilor se numără:

  • repararea barierei cutanate
  • stimularea producției de colagen și acid hialuronic
  • piele mai fină
  • aspectul luminos și mai uniform al tenului

 

Dacă îți dorești să obții și tu astfel de rezultate pentru pielea ta, te așteptăm la consultație pentru a stabili ce tip de peeling ți se potrivește! Te poți programa online aici.

Share: