Peeling Chimic

Peeling Chimic Superficial - Derma360 - Clinica Dermatologica

În mod normal, ciclul de schimbare a stratului superficial de celule de la nivelul pielii are o durată de 21-28 de zile. În funcție de cât de afectată este pielea unui individ, durata aceasta crește considerabil după vârsta de 20 de ani. Dacă veți face un peeling blând precum cel cu alfa sau beta hidroxiacizi, el va grăbi procesul de schimbare a celulelor aflate la suprafața epidermei și va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte.

Când se utilizează?

Unele persoane tind să creadă că acest tip de tratament este benefic numai pentru persoanele cu ten “cu probleme”. In realitate, el are multiple avantaje chiar și pentru tenul sensibil. Peelingurile chimice au numeroase acțiuni benefice, printre care se numără și reducerea imperfecțiunilor, diferențelor de nuanță și ridurilor extrem de fine de la nivelul pielii. Aceste tratamente nu pot repara, însă, stricăciunile provocate de radiațiile provenite de la soare sau ale defecte asociate cu înaintarea în vârstă. Dacă faceți un peeling și vă expuneți la lumina naturală fără protecție solară, impactul radiațiilor nocive UV va fi mai accentuat decât în mod obișnuit. Peelingurile nu fac numai să vindece tenul predispus la diferite afecțiuni, ci previn și aparitia acestora în timp, atâta vreme cât se respectă indicațiile post-procedură de la medic.

Când voi vedea rezultatele?

De regulă, dacă veți face tratamentul o sigură dată, acesta vă va oferi rezultate vizibile încă de la prima utilizare. Ppentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung este necesar să îl repetați. Numărul de astfel de tratamente depinde în mod direct de cât de afectată este pielea dumneavoastră. De asemenea, este important și de cât de corect veți pune în aplicare tratamentul post-procedural recomandat de medic. Este bine să știți că cele mai active elemente dintr-un peeling sunt acizii naturali care pot fi utilizați în siguranță atât timp cât nu există contraindicații.

Pielea se recuperează cel mai bine atunci când este hidratată. Se recomandă, așadar, folosirea unei creme cu această caracteristică și a uneia cu protecție solară 50+.

Un alt lucru deosebit de important pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când avem în discuție acest tip de tratament, este faptul că peelingul chimic nu se poate face acasă, de către personal neavizat. Efectuarea unei astfel de proceduri de către un individ necalificat poate avea efecte ireparabile. Poate să ducă la lezarea profundă a pielii, hiper/hipo-pigmentare sau chiar și la apariția unor răni. Aplicarea unui astfel de tratament este mult mai complexă decât pare și ar trebui să fie făcută într-o clinică medicală de către un personal bine instruit. Pentru a alege unitatea medicală potrivită, este recomandat să vă documentați despre aceasta înainte de a face o programare.

Dacă aveți mai multe întrebări cu privire la acest tip de tratament vă așteptăm la Clinica Derma360 pentru a vă oferi mai multe detalii. De asemenea, ne puteți contacta prin oricare din modalitățile prezente în pagina de contact.

Share: