Tenul intolerant

La fiecare produs nou încercat te alegi cu pete roșii și senzații neplăcute, greu de ignorat? Știm cât de dificil este să îți alegi cosmeticele și produsele de întreținere a tenului, mai ales dacă te numeri printre persoanele care au un ten extrem de sensibil, intolerant.

 

Cum știi că tenul tău este intolerant?

De cele mai multe ori, printre semnele care îți spun că pielea ta nu poate tolera produsele obișnuite se numără roșeața, mâncărimea, descuamarea pielii și senzațiile precum cele de “piele care ține”,  de înțepături sau chiar de arsuri. Aceste simptome se intensifică, de regulă, după aplicarea pe ten a cosmeticelor. De ten intolerant suferă cel mai frecvent indivizii cu nuanță deschisă a tenului, cu piele subțire, dar și persoanele stresate sau cu fire anxioasă.

 

Ce poți face în această situație?

Elimină factorii precum consumul de alcool și cafea și încearcă să te protejezi de vânt și soare, care reprezintă principalii inamici pentru ten intolerant. Aplică fotoprotecție pe ten ori de câte ori vei fi expus la lumina soarelui. Medicii dermatologi recomandă reaplicarea acesteia la fiecare două ore, iar factorul de protecție oferit de acesta este indicat să fie de minim 30 (SPF30). Este bine să eviți cosmeticele obișnuite, în special cele parfumate, iar pentru spălare se recomandă loțiunile dermato-cosmetice de curățare, urmate aplicarea de apă termală. Aceasta joacă un rol important, întrucât este bacteriologic pură și are proprietăți calmante datorită conținutului scăzut de minerale.  

Nici măștile de exfoliere nu sunt privite cu ochi buni de către specialiștii în domeniu. Acestea acționează prin îndepărtarea unor straturi de piele, permițând, astfel, factorilor externi să intre în contact direct cu o piele a cărei barieră naturală de protecție este slăbită.  

Pentru reducerea senzațiilor neplăcute, pielea trebuie să își mențină nivelul de hidratare. Dermatologii recomandă cremele hidratante cu textură ușoară, chiar sub formă de gel, care să nu conțină conservanți sau parfum.

Și îngrijirea părului reprezintă un punct de interes

Te-ai gândit vreodată cât de ușor ajung pe tenul tău produsele de îngrijire a părului în timpul spălării? Ele pot fi responsabile de apariția simptomelor tenului intolerant. Este bine să optezi pentru produse non-iritante și să le menții cât mai departe de ten pe parcursul spălării. Dacă, totuși, este dificil să faci asta, asigură-te că utilizezi pentru față o loțiune de curățare dermato-cosmetică. Un exemplu în acest sens îl constituie gelurile de spălare sau apa micelară.

Cauți un medic dermatolog in Bucuresti pentru recomandări suplimentare? Echipa de la Clinica Derma360 este aici pentru a te ajuta cu mai multe indicații și cu tratamentele corespunzătoare. Fă o programare online!

Share: