Tratament melasma – Target Nanopeel

melasma

Ce este Target Nanopeel?

Target Nanopeel reprezintă un peeling pentru melasmă bazat pe nanotehnologie, care acționează selectiv pe toate zonele de pe piele care prezintă hiperpigmentare. Acest tip de peeling chimic conține retinol și acid tranexamic, ingrediente cu o deosebită importanță în tratamentul melasmei de toate tipurile. Toate substanțele active sunt încapsulate în lipozomi. Asta înseamnă că nu sunt dependente de pH și să nu cauzează disconfort (mâncărime, iritație) în timpul aplicării. Prin încapsularea ingredientelor active în lipozomi, acestea pătrund mai profund la nivelul pielii. Eliberarea lor se produce într-o manieră controlată.

 

Se poate trata melasma cu Target Nanopeel?

Melasma este principala afecțiune care este tratată cu ajutorul acestui tip de peeling chimic. Aceasta se manifestă prin hiperpigmentare la nivelul zonelor care sunt cel mai expuse la soare. Deseori este vorba de frunte, buza superioară, pomeți sau bărbie.

 

Eficient chiar și pentru melasma vasculară, Target Nanopeel reduce eritemul (roșeața) și stimulează producerea de celule noi. În timp, acest proces duce la uniformizarea nuanței și texturii tenului. Melasma vasculară se manifestă prin leziuni hiperpigmentare care prezintă un nivel crescut de vascularizare, atât ca și număr al vaselor de sânge cât și ca dimensiune a acestora.

 

Cum funcționează Target Nanopeel pentru melasmă?

Componentele din acest tip de tratament controlează hiperactivitatea melanocitelor, reducând volumul de melanină produs de către aceste celule. De asemenea, elementele active din peeling previn transferul melaninei către depozitele acesteia, nepermitandu-i să creeze pete noi pe tegument. Target Nanopeel acționează și prin îndepărtarea melaninei din celulele care o sintetizează, numite keratinocite.

 

Acest tip de peeling chimic este utilizat de către medici dermatologi și în tratarea rozaceei, datorită proprietăților anti-inflamatorii ale acestuia.

 

Mai mult decât atât, acest tip de tratament s-a dovedit foarte eficient și în controlarea secreției de sebum, prevenind blocarea glandelor sebacee, lucru care ar putea duce la apariția acneei.

 

Tratamentul se poate face în orice anotimp si poate fi integrat în terapiile combinate, alături de proceduri precum microneedlingul cu Nanopore. După doar două ședințe de tratament cu Target Nanopeel la Clinica Derma360 veți putea vedea efectele asupra pielii. Fă o programare online!

 

Share: